POGOJI IN DOLOČILA UPORABE SPLETNEGA PORTALA

Opis in namen spletnega portala

Spletni portal je podporno orodje za vpeljavo Programa celovite psihosocialne podpore podjetjem za obvladovanje in preprečevanje psihosocialnih tveganj (v nadaljevanju Program PSDT) med zaposlene v pilotskih podjetjih. Program PSDT se izvaja v okviru projekta »Celovita psihosocialna podpora podjetjem za aktivno staranje delovne sile (NAPREJ) - Zdravo in aktivno v prihodnost!«, katerega nosilec je Fundacija za izboljšanje zaposlitvenih možnosti PRIZMA, ustanova in ki ga sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega socialnega sklada.

Namen spletnega portala je informiranje, ozaveščanje in izobraževanje zaposlenih, promotorjev duševnega zdravja in vodstvenih kadrov iz pilotskih podjetij, ki so vključena v Program PSDT, o krepitvi in ohranjanju duševnega zdravja na delovnem mestu ter obvladovanju in preprečevanju psihosocialnih tveganj.

Registracija v spletni portal in izdelava uporabniškega profila

Spletni portal je namenjen trem ciljnim skupinam: zaposlenim, promotorjem duševnega zdravja in vodstvenim kadrom. Vsebine na spletnem portalu se za vsako izmed 3 ciljnih skupin nekoliko razlikujejo.

Postopek registracije in izdelave uporabniškega profila poteka po naslednjih korakih:

 1. S klikom na ustrezni kvadrat izberite, ali se boste registrirali v spletni portal kot zaposleni, promotor duševnega zdravja (to so udeleženci izobraževanj za promotorje duševnega zdravja) ali vodstveni kader (udeleženci izobraževanj za vodstveni kader).
 2. Vpišite geslo, ki ste ga prejeli v vašem podjetju (objavljeno v članku, okrožnici, zloženki ipd.).
 3. V kolikor ste vnesli pravilno geslo, se bo pojavil registracijski obrazec za izdelavo lastnega uporabniškega profila. V kolikor geslo ni pravilno, ali ga ne najdete, se prosimo obrnite na kadrovsko službo v vašem podjetju.
 4. V registracijskem obrazcu morate izpolniti vsa polja.
 5. Uporabniško ime in geslo si izberete sami. Zapomnite oziroma zpišite si ju, saj ju boste morali vpisati ob vsaki prijavi v portal.
 6. V kolikor želite biti preko elektronske pošte obveščeni o novih vsebinah na spletnem portalu,  morate označiti, da se strinjate s pošiljanjem sporočil na vaš elektronski naslov.
 7. Ko boste izpolnili vsa polja v registracijskem obrazcu in označili, da se strinjate s Pogoji in določili uporabe spletnega portala, boste na vpisani elektronski naslov prejeli potrditveno elektronsko  sporočilo. Ko boste kliknili na spletno povezavo v potrditvenem sporočilu, se boste lahko prijavili v spletni portal. V primeru, da ne prejmete sporočila, preverite tudi neželeno elektronsko pošto oziroma “spam”.
 8. Ko želite naslednjič obiskati spletni portal kliknite na gumb VSTOPI v kvadratku zaposleni, promotorji duševnega zdravja ali vodstveni kadri glede na to, kot kaj ste se registrirali.

Podatki, ki se zbirajo na spletnem portalu

 • E-poštni naslov: vnesete lahko katerikoli veljavni e-poštni naslov. E-poštni naslov se ne bo uporabljal za komercialne namene.
 • Uporabniško ime: izberete ga sami in je potreben za prijavo v portal.
 • Geslo: izberete ga sami in je potreben za prijavo v portal. V primeru pozabljenega gesla uporabniki izberejo novo geslo, ki postane veljavno, ko potrdijo sporočilo o spremembi gesla, ki ga prejmejo na izbrani e-poštni naslov.
 • Podatek o podjetju, v katerem je uporabnik zaposlen, je v pomoč pri vodenju statistike obiskanosti spletnega portala s strani zaposlenih iz posameznega pilotskega podjetja.
 • Podatka o spolu in starosti uporabnika sta prav tako v pomoč pri vodenju statistike obiskanosti spletnega portala. 

Dnevniške informacije

Pri dostopanju do spletnega portala naši strežniki samodejno posnamejo informacije, ki jih vaš brskalnik pošlje, kadarkoli obiščete spletno stran. Strežniški dnevniki lahko vključujejo informacije, kot so vaša spletna zahteva, vaša interakcija s storitvijo, vrsta brskalnika, datum in čas vaše zahteve. IP-naslovi se ne shranjujejo v sistem.

Varovanje osebnih podatkov

Ob registraciji zahtevani podatki so potrebni za vodenje vašega profila v sistemu spletnega portala in jih varujemo strogo zaupno v skladu z določili Zakona o varstvu osebnih podatkov - ZVOP-1-UPB1 (Uradni list RS, št. 94/2007 z dne 5.8.2004) in Zakona o spremembah in dopolnitvah Zakona o varstvu osebnih podatkov – ZVOP-1A (Uradni list RS, št. 67/2007 z dne 27.7.h2007).

Shranjevanje in obdelava podatkov

Podatki, ki jih vnesete v spletni portal, niso dostopni zunanjim uporabnikom in se v sistemu spletnega portala hranijo skladno z določili Zakona o varstvu osebnih podatkov - ZVOP-1-UPB1 (Uradni list RS, št. 94/2007 z dne 5.8.2007) in Zakona o spremembah in dopolnitvah Zakona o varstvu osebnih podatkov – ZVOP-1A (Uradni list RS, št. 67/2007 z dne 27.7.2007).

Kontaktne informacije

V primeru tehničnih težav s spletnim portalom se lahko obrnete po pomoč na info@iri-lj.si in odgovorili vam bomo v najkrajšem možnem času.